Situație investiții

Comuna Veţel este cunoscută prin funcţionarea, pe teritoriul său a unor agenţi economici cu greutate din judeţ, dar şi prin existenţa castrului roman Micia. Localitatea are circa 2800 de locuitori, care trăiesc în 11 sate: Veţel, Mintia, Lesnic, Herepeia, Bretelin, Vulcez, Caoi, Muncelu Mic, Muncelu Mare, Boia Barzii si Runcu Mic.

În mandatul actual, început în iunie 2008, funcţia de Primar al comunei Veţel o ocupa domnul HENŢIU IOAN, iar cea de viceprimar este ocupată de domnul IOAN CANCELARE.
Ca la fiecare început de an, şi edilii din Veţel au facut un bilanţ pe 2009 şi au lansat planurile de modernizare şi dezvoltare a comunei pentru 2010.

 

Realizări în 2009

În anul 2009 s-au realizat investiţii importante care se continuă şi în anul 2010 şi au fost realizate aproape integral din bugetul local. Comuna Veţel are 12 biserici, cele din Mintia, Veţel şi Herepeia beneficiind de încălzire centrală. S-au alocat fonduri pentru reparaţii la bisericile din Vulcez, Mintia, Veţel şi Herepeia. Una dintre cele trei biserici din Mintia are un trecut deosebit. A fost începută construcţia în anul 1939, dar a fost abandonată înainte de finalizare. În anul 2006, Primăria comunei Veţel a alocat fonduri pentru finalizarea construcţiei, inclusiv picturile interioare. În anul 2009 s-a finalizat pictura interioara la Biserica Ortodoxă din Veţel. S-au efectuat reparaţii curente la cele zece şcoli existente în comună, dintre care funcţionează doar şase.

 

Planuri pentru 2010

Si pentru anul in curs edilii din Vetel au proiecte indraznete de dezvoltare. Astfel, pe langa obisnuitele reparatii curente ce trebuie executate in orice localitate, vor continua lucrarile incepute inca din anul trecut la mai multe lacasuri de cult din comuna. La bisericile din Vulcez şi Lesnic vor fi continuate lucrările de consolidare, iar la cele din Veţel şi Mintia se vor executa reparaţiile curente, precum şi realizarea unor împrejmuiri corespunzătoare ale respectivelor lăcaşe de cult. La aceste din urmă biserici vor fi restaurate şi picturile interioare. Urmează a mai fi proiectate şi, respectiv, construite alte căi de trecere peste văile din Vulcez, Lesnic şi Herepeia. Mai există, de asemenea, documentaţia necesară pentru reabilitarea drumurilor comunale prin asfaltare sau pietruire. Se vor face şi anul acesta lucrări de întreţinere la toate şcolile de pe raza comunei, chiar şi la cele care nu mai funcţionează, pentru a nu se degrada clădirile care le adăpostesc. Toate aceste instituţii de învăţământ beneficiază de încălzire centrală şi apă potabilă curentă. Se vor continua şi în acest an lucrări de construcţie la Căminul Cultural din Veţel, iar cel de la Mintia va fi extins. De asemenea, sunt proiecte pentru realizarea reţelei de canalizare în satele Mintia, Lesnic, Vetel şi Herepeia. A fost întocmită documentaţia necesară pentru înscrierea în Cartea Funciară a pădurilor, păşunilor şi a clădirilor ce se află în proprietatea Comunei Veţel.